Baños de Agua Santa

Baños de Agua Santa

Geotours | Adventure Travel Tour Agency in Baños Ecuador since 1991
Geotours
Baños de Agua Santa
Instagram galerij

Baños de Agua Santa | Geotours | Adventure Travel Tour Agency in Baños Ecuador since 1991

Baños de Agua Santa staat bekend als een van de steden die de meeste toeristen in Ecuador aantrekt en ligt 3 uur ten zuiden van Quito. Het is strategisch gelegen in het centrum van Ecuador, tussen de Andes en de Ecuadoriaanse Amazone. Het heeft het hele jaar door een gematigd vochtig klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 18 ° C en ligt op een hoogte van 1.820 meter boven zeespiegel op de hellingen van de vulkaan Tungurahua

 

Het WWF gaf de nominatief aan Baños van "Een cadeau voor de aarde". Het is de ideale plek om te genieten van een scala aan activiteiten en attracties en ligt tussen de nationale parken Sangay en Llangantes. Andere namen waaronder Baños bekend staat zijn: "La Puerta del Dorado" (De Gouden Deur) en "El Pedacito de Cielo" (Een stukje van de hemel)

 

In Baños kun je genieten van verschillende buitenactiviteiten; je kunt de basiliek van de Heilige Maagd van de Rozenwater rozenkrans bezoeken; je kunt de verschillende watervallen bezoeken en afdalen naar de Tungurahua vulkaan (neem voorzorgsmaatregelen aangezien het een vulkaan is in uitbarstingsactiviteit); bezoek Casa del Árbol en de Swing at the end of the world of probeer de marshmallows (snoep gemaakt van suikerriet).

Ook is Baños de Agua Santa geschikt voor het beoefenen van verschillende avontuurlijke sporten zoals: raften, kajakken, canyoning, rotsklimmen, brug springen, paardrijden, wandelen, ziplinen, mountainbiken, etc.

 

Om te ontspannen heeft Baños 5 gemeentelijke kuuroorden met minerale en zwavelhoudende wateren die gaan van een koude temperatuur van 18°C tot de thermische temperatuur van  55°C. De thermische wateren komen uit de ingewanden van de Tungurahua-vulkaan. Daarnaast heeft het een roze gebied waar meer dan 30 clubs en bars die de toeristen een leuke en veilige omgeving bieden. Ook heb je in deze stad toegang tot meer dan 80 restaurants met gevarieerde nationale en internationale gerechten.

 

Toeristische attracties van Baños de Agua Santa

In de uitlopers van de vulkaan Tungurahua ligt deze stad die een groot aantal toeristische attracties te ontdekken heeft. Deze stad biedt de ideale bestemming voor alle mensen die op zoek zijn naar leuke en unieke momenten, of ze nu genieten van de warmwaterbronnen, watervallen, uitzichtpunten of activiteiten.

 

Onder de belangrijkste toeristische attracties die Baños de Agua Santa biedt, hebben we:

 1. Nationale Parken: Llanganates en Sangay
 2. Kuuroorden: Santa Clara, Las Peñas of Modernas
 3. Zwembaden: La Virgen, El Salado
 4. Watervallen:   Inés María, Cabellera de la Virgen, Ulba, Chamana, Bascún, Agoyán, El Manto de la Novia, El Fantasma y El Placer, San Pedro, El Corazón, Encañado del Duende, Río Verde of Pailón del Diablo, Manto del Ángel, Machay, Las Orquídeas, San Agustín, Refugio de los loros, San Miguel, Peñón del Tucán, Manantial el Dorado, San Francisco en Refugio del Gallo de la Peña
 5. El Mayordomo
 6. Dierentuin en Aquarium van Baños
 7. Cerro Hermoso
 8. Tree House and Swing of the End of the World
 9. Pailón del Diablo

Extreme sporten in Baños de Agua Santa

Baños de Agua Santa is strategisch gelegen aan de deur van de jungle en aan de voet van de Tungurahua vulkaan. Het wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om toerisme te doen in Ecuador, omdat het op één plek huizen, cultuur, traditie, avontuur en een uitstekend gastronomisch aanbod heeft.

Toerisme is goed ingeburgerd en er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden, van pure adrenaline in extreme sporten tot een ontspannend bad in de warmwaterbronnen.

 

Als je op zoek bent naar een directe rondleiding, zal Geotours je helpen met alle informatie die je nodig hebt.

Baños de Agua Santa Tours

 1. Wildwater Raften Niveau III + IV
 2. Tena Raft Avontuur - Volledige Dag
 3. Rafting Niveau I+II - Halve Dagtour
 4. Luifel & Raften - Volledige Dagtour
 5. Canyoning Cashaurco - Halve Dag Tour Niveau IV
 6. Rotsklimmen Banos Ecuador- Halve Dagtour
 7. San Juan Chimborazo - Tweedaagse klimtocht
 8. Zip linen Tour Puntzan Banos Ecuador
 9. Watervallen Fietstocht - Halve Dag Tour
 10. Vulkaan Tungurahua - Fietstocht - Volledige dag
 11. Vulkaan Cotopaxi - Fietstocht - Volledige dag
 12. Platteland Fietstocht - Volledige Dagtour
 13. Paragliding Baños Ecuador
 14. Swing Jumpen
 15. Kayak Cursus
 16. Paardrijden
 17. Quilotoa - Wandeltocht - Volledige Dag
 18. El Altar - Driedaagse Wandeltocht
 19. Vulkaan Cotopaxi - Tweedaagse klimtocht
 20. Vulkaan Chimborazo - Tweedaagse klimtocht
 21. Vulkaan Carihuairazo - Tweedaagse Klimtocht
 22. Vulkaan Illiniza - Tweedaagse Tour
 23. Canyoning Chamana - Half Day Tour level III
 24. Adrenaline Tour
 25. Adventure Baños Tour
 26. Family Tour
 27. Zip Line Tour San Martín - Banos Ecuador
Directe lijn met ons..!